света Петка

Духовен център
Света Петка
при храм Света Троица
гр. Добрич, Варненска и Великопреславска Митрополия

   

 

 

 

пишете ниначало

как да се държим в храма
молитви
е-библиотека
църковен календар
въпроси
за децата
събития
спонсорство
контакти
връзки

 

 

 

за храма духовен център младежки клуб църковен магазин
история на храма свещеници фотоалбум църковен хор богослужения

 

храм "Света Троица"

 

От 1997 г. председателя на храма отец Стоян започва поетапно възстановяване на сградата. Най-неотложен е ремонта на покрива на храма, след това вътрешно и външно боядисване. Не след дълго започва реставрацията на намиращите се в храма стенописи. Към днешна дата храма е изцяло подновен.

За осъществяването на идеите си отец Стоян получава подкрепата на миряните. Гражданите на Добрич, виждайки резултатите от извършеното, изразяват желание да помогнат кои с каквото може. И така малко по-малко църковния живот в общината се обогатява.

Вдъхновен от постигнатото отец Стоян започва най-мащабния си проект -- изграждането на Духовния център. Въпреки трудностите и пречките, благодарение отново на щедри спонсори, Духовния център е официално открит на 19 януари 2004 г. На този ден получава одобрение и идеята на отец Стоян за създаване на Дом за деца без родители. Благословията си за осъществяването на тази идея дава и Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Отец Стоян има и още много идеи за организирането на редица помощни дейности, които да помагат за издръжката на децата от дома, но за успешното им осъществяване са необходими още средства.

 

за храма | духовен център | въпроси | контакти | Духовен център "Св. Петка" ©
гр. Добрич 2005